Az Aeotec Quad WallMote intelligens otthonának multifunkciós távirányítójaként szolgál. Ez a Z-wave alapon működő eszköz több 100 intelligens eszköz vezérlésére alkalmas. Ismerje meg ezt a készüléket, és annak funkcionalitását cikkünkből!

Aeotec Quad WallMote – az okos otthon távirányító

Ez a tenyérnyi készülék otthona kényelmének egyik kulcs szereplője. A kocka alakú távirányító 4 darab érintésérzékelő részre van bontva, melyek összesen 16 féle eseményt/jelenetet, vagy 16 különböző Z-wave alapú eszközt képesek irányítani. Az előzetes beállításainak megfelelően, igényei szerint használhatja a világítás szabályozására, vagy bármely más intelligens eszköz le-, vagy felkapcsolására.

Mivel a készülék képes különbséget tenni a szimpla érintés, az ujj csúsztatása, a dupla koppintás, vagy a nyomva tartás között, minden egyes különböző érintéshez más és más esemény programozható. Például képzelje el, hogy az eszközön látható négy panel otthonában 4 különböző szoba világítását szabályozza. A szimpla érintés fel-, vagy lekapcsolja a helyiségben levő lámpákat, míg az ujja csúsztatásával szabályozhatja a fényerősséget, vagy nyomva tartással akár otthona összes világítását lekapcsolhatja. Hihetetlenül hangzik, ugye? Pedig ez mind megvalósítható, ennek az egy vezérlőnek a használatával.

wallmoteAz eszköz specifikációi, és funkcionalitása

Az Aeotec Quad WallMote távirányítója falra szerelhető tartóval rendelkezik, így igény szerint ugyanúgy használható, mint egy hagyományos villanykapcsoló. Viszont ez az eszköz könnyen kivehető a tartójából, és bármerre magunkkal vihetjük a házon belül, hogy ne csússzon ki a kezeink közül a kontroll.

A készülék felszíne RGB LED-el van felszerelve, így visszajelzést kapunk arról, hogy az instrukcióinkat végrehajtotta a készülék. Sőt, még enyhe rezgéssel is mutatja számunkra, hogy elvégezte utasításainkat.

A készülék újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amit egyszerűen feltölthetünk a mikro USB bemenetnek köszönhetően. Emiatt válik az Aeotec okos otthon távirányítója könnyen hordozhatóvá, és energiatakarékossá.

A Quad WallMote használatához mindenképpen rendelkeznie kell egy Z-wave központi egységgel, ami összeköti ezt a könnyen kezelhető vezérlőt az otthonában levő más intelligens eszközökkel, ezáltal garantálva az azonnali, és igényeinek megfelelő végrehajtást. Fontos azt is kiemelnünk, hogy ezzel az intelligens vezérlővel csak más Z-wave rádióhullámmal kommunikáló eszközöket irányíthat, Wi-Fi-s, Bluetooth-os, vagy ZigBee-s eszközöket nem.

Mint minden más rádióhullámmal kommunikáló okos eszköz, az Aeotec Quad WallMote is gondoskodik adatainak titkosításával, mégpedig az AES-128 kódolás segítségével.

További hasonló Aeotec eszközök

Ha úgy gondolja, hogy nem használná ki a Quad WallMote által nyújtott 16 automatizációs lehetőséget, próbálja ki ugyanennek az eszköznek a 2 gombos változatát. Hogyha már úgy is a világításról beszélünk, akkor használja bátran ennek a gyártónak a fehér, vagy színes fényű okos LED izzóit, hiszen ezeket egyszerűen csatlakoztathatja Z-wave központi egységéhez, és a távirányítóhoz.