A lakópark építés egy remek pénzügyi befektetés, hiszen földbe, és ingatlanba invesztálni sohasem rossz ötlet. Az okos lakópark a jövő megoldása, ami mind a vevő, mind az építtető számára hatalmas előnyöket nyújt. Nézzük meg miért!

Minden nagyszabású építkezés célja, hogy a kivitelezés gyors, pontos, és hibátlan legyen, hogy az elkészült lakásokat, vagy házakat minél hamarabb el lehessen adni az új tulajdonosoknak. Viszont a mai építkezési vállalkozók még nincsenek azzal tisztában, hogy egy okos lakópark építésében mekkora lehetőségek vannak, és milyen nagy százalékban lennének képesek növelni az egyes házak eladási árát, minimális extra költségekkel.

Egyre növekszik a kereslet, mégis hiányos a kínálat

Az intelligens technológiák, és az otthonautomatizáció iránt egyre csak nő és nő az érdeklődés, így az okos otthonnal, és eszközökkel foglalkozó vállalkozóknak, és cégeknek is nagyobb közönséget kell kiszolgálniuk. Ennek az oka az, hogy a házakba/lakásokba szerelt okos készülékek, és a vezérlő egység heti több órát képes megtakarítani a bentlakók idejéből, és sokkal kényelmesebbé, prémium kategóriássá is teszi az otthont. Egyediségének, és flexibilitásának köszönhetően mindenféle ügyféligényt teljesíteni lehet a segítségével.

Magánszemélyek között egyre jobban elterjed az okos otthon, viszont arra még nem láttunk precedenst, hogy ez a nagyszabású lakópark építkezéseket is érintené. Pontosan ezért szeretnénk felhívni az építők, és kivitelezők figyelmét erre a kiaknázatlan lehetőségre, hiszen jelenleg hazánkban az okos lakópark építése jelentős bevételnövekedést jelentene az építtető számára, és komoly minőségjavuláshoz vezetne az ingatlanpiacon.

okos otthon fólia

Okos lakópark építése – Miért éri meg az építtetőnek?

Minden körítés nélkül, térjünk rögtön a tárgyra. Egy ingatlannak az értéke több millió forinttal növelhető, ha már rendelkezik kiépített okos otthon rendszerrel. Ezek a teljesen automatizált ingatlanok még ritkaság számban mennek Magyarországon, ezért ha valaki prémium kategóriás lakópark építésére törekszik, akkor ez egy hatalmas lehetőség, amit érdemes kihasználnia.

A rendszer által biztosított magas kényelmi faktor, a luxus életmód, és a megoldás újdonsága miatt egy lakóparki ingatlan akár a hazai tehetősebb rétegnek is eladhatóvá válik. Arról nem is beszélve, hogy ez a technológia arányaiban minimális extra pénzügyi befektetéssel valósítható meg. Aztán az eladás során a rendszerre költött összeg többszörös megtérülésével számolhatunk.

Okos lakópark költségek és eladási érték

Na de nézzük is meg, hogy mennyi az annyi. Egy komplett intelligens otthon kialakítása, központi egységgel, vezérlőkkel, és szenzorokkal együtt nagyjából 3-400.000 Ft-tól egészen a milliós árig is terjedhet. Ennek a mértéke persze attól függ, hogy hány darab eszközt szerelünk be, és milyen munkafolyamatokat szeretnénk velük leautomatizálni.

Viszont ha figyelembe vesszük, hogy ez a gépesítés és robotizáció mekkora értéket ad a lakásnak, és mennyivel komfortosabbá teszi a bentlakók életét, akkor szinte elhanyagolhatónak tűnik ez az összeg. Egy rendesen kiépített okos rendszerrel rendelkező ház akár 5-10 millió forinttal drágábban is eladható, ami kedvez az eladónak, és az ingatlanosnak is. Persze a rendszer által adott extra értékről se feledkezzünk meg, ami még boldogabbá fogja tenni az új tulajdonosát, mintha csak egy szimpla lakóparki otthont vásárolt volna magának.

Új nagyszabású építkezési projektjéhez, épületgépészeti, vagy okos otthon kivitelezési partnert keres? Bátran keressen fel minket telefonon!