Egy intelligens időjárás állomás nagyban leegyszerűsítheti kertjének gondozását. Sokan nem is tudják, hogy egy okos otthon nem csak a beltéri tevékenységeinket egyszerűsítheti le, hanem annak hatósugarát kertünkre kiterjesztve akár a veteményes, vagy virágoskert pompája megtartásában is nagy segítséget nyújthat. Mégis hogyan? Olvasson tovább!

Hogy működik egy időjárás állomás?

Egy okos időjárás állomás folyamatosan figyeli az időjárást, a hőmérsékletet, és persze a leesett csapadék mennyiségét. Nem csak figyeli, de méri, és rögzíti is például a leesett eső mennyiségét, így az által végzett számítások segítségével kikalkulálja, hogy a kint lévő zöldségeinknek, gyümölcseinknek, és más kerti növényeinknek mikor van szüksége víz-utánpótlásra, ami az öntözőrendszerből fog érkezni. Egy ilyen intelligens eszköz kiszámolja, hogy a leesett eső, és a hőmérséklet viszonyában mennyire száraz a kert földje, és mekkora mennyiségű nedvességre van szüksége, hogy az elültetett növényeink ne száradjanak ki, vagy éppen ne legyenek túlöntözve.

Gondoskodik növényei épségéről

Ez az okos eszköz eldönti, hogy mikor szükséges beindítani otthona öntözőrendszerét. Sőt, még arra is képes, hogy kikalkulálja az öntözésre megfelelő időpontot a kinti hőmérsékletet és a szelet figyelembe véve, így biztosan nem a legnagyobb tűző melegben fogja locsolni a füvet, ami azáltal ki lenne téve a kiégés veszélyének. Abban az esetben is nagy segítséget nyújt ez a berendezés, amikor távol tartózkodik otthonától, és azon aggódik, vajon milyen állapotban lesz a kert, amikor hazaér. A készülék használatával nem kell attól félnie, hogy kiszáradnak növényei, és nem kell rokonokat, vagy barátokat megkérnie, hogy hosszabb ideig tartó nyaralása során ők figyeljenek növényei állapotára.

időjárás állomás (2)Figyelmezteti, hogy itt az ideje becsukni az ablakokat

Ezen kívül ezek a készülékek még arra is képesek, hogy értesítést küldjenek Önnek okos készülékére arról, hogy esni fog az eső, és ideje becsukni otthonában az ablakokat, ha nem akarja, hogy beázzon a szobája.

Egy központi egységgel, és megfelelő vezérlőkkel összekötve akár saját magától is becsukhatja az ablakokat, ha például Ön nem tartózkodik otthon, és nyílászárói nyitva maradtak.

Időjárás állomás kiegészítő eszközök

Intelligens időjárás állomását kiegészítheti más eszközökkel is, melyek mérik az otthonában lévő páratartalmat, szén-dioxid szintet, a légköri nyomást, és a zajszintet, így folyamatosan értesülhet az otthonában uralkodó állapotokról, és kérheti okos házát, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, mondjuk indítsa el a szellőztetést.

Így egy ehhez hasonló készülékkel bebiztosíthatja kertjét és nem kell aggódnia ezek miatt, ha nyaralás, vagy üzleti út miatt sokáig távol kellene maradnia szeretett otthonától. További extra képességei miatt még több komfortnövelő feladat ellátására is képes egy időjárás állomás, ezzel okos otthona egyik fontos elemévé téve azt.