Ki szeretnéd próbálni, hogy milyen egy okos otthon alapfunkciókkal, de nem szeretnél több százezret első körben beleinvesztálni? Akkor a Fibaro Z-wave starter kit-je, azaz okos otthon kezdőcsomag kiadása tökéletes választás a számodra.

Miért érdemes intelligens otthont varázsolnod házadból/lakásodból?

Mint ahogy mindannyian különbözőek vagyunk, úgy a szokásaink és az elvárásaink is eltérőek. Emiatt minden okos otthon más és más, nincsen két egyforma belőle, hiszen ezek a megoldások az egyéni igényekre alapulva kerülnek kialakításra.

1. Automatizáció

Egy intelligens otthon előnye az, hogy a napi, illetve heti rutinunkat és az igényeinket ismerve az elvárásainknak, és az adott környezetei tényezőknek megfelelően alakítja otthonunkat. Ezáltal az eddig manuálisan, azaz kézzel végzett folyamatok végre automatikusak lesznek, és nem igényelnek emberi beavatkozást. Ilyen eset például a hőmérséklet, vagy a fény automatikus szabályozása, vagy az öntözőrendszer ki-, és bekapcsolása. De ezeken túlmenően, az intelligens ház a pillanatnyi kívánságainkat is teljesíti, így ha éppen a napi rutinunktól eltérőt kérünk tőle akár hangvezérléssel, akár egy gombnyomással, akkor az azonnal kivitelezésre kerül.

2. Gazdaságosság

Mivel egy okos otthon percre pontosan figyeli a beállításokat, és a körülményeket, elkerülhetjük túlköltekezést, és minimalizálhatjuk a rezsiköltséget, hiszen valóban csak annyiért fogunk fizetni, amire szükségünk is van.

3. Kényelem

A smart home rendszerek megemelik életszínvonaladat, otthonod értékét, és csökkentik a rád nehezedő stresszt, és feladatokat. Te nyugodtan koncentrálhatsz a fontos életeseményekre, mint például egy tárgyalás, állásinterjú, egy randi vagy éppen az esküvőd, addig okos otthon rendszered leveszi otthonod fenntartásának terhét a válladról.

starter kit

Mit tartalmaz a Fibaro Starter Kit kezdő csomag?

A Fibaro starter kit egy olyan okos otthon kezdőcsomag, ami olyan személyeknek ajánlatos, akik már kacérkodnak az okos otthon kiépítésének gondolatával, de elsőnek nem szeretnének egy komplex rendszert kivitelezni otthonukba. Az okos otthon kezdőcsomagnak a tartalma a következő:

 • 1 db FIBARO Flood Sensor – vízérzékelő
 • 1 db FIBARO Door/Window Sensor – nyitásérzékelő
 • 1 db FIBARO Motion Sensor – mozgásérzékelő
 • 1 db FIBARO Home Center Lite – központi vezérlőegység
 • 1 db FIABRO Wall Plug – intelligens dugalj
 • 1 db FIBARO Smoke Sensor – füstérzékelő
 • Fibaro App – elérhető iOS és Android készülékeken egyaránt

Ez a csomag olyan eszközöket tartalmaz, amiket nem szükséges az elektromos hálózathoz kötni, így szakember segítsége nélkül is egyszerűen összehangolható a rendszer. A leírás alapján egyszerűen telepíthető a rendszer, és máris kiélvezheted az okos otthon kezdőcsomag funkcióit. Máris látni fogod az értékeket, melyeket az érzékelők mérnek otthonodban, így azonnal átveheted a lakásod felett az uralmat.

Mivel a Fibaro Home Center Lite készülékhez akár 130 eszköz is csatlakoztatható, így ha a jövőben tovább szeretnéd bővíteni okos otthon rendszered, akkor könnyű szerrel megteheted azt.

Ezek a Fibaro termékek is Z-wave rádióhullámokkal működnek, és tartanak kapcsolatot egymással. Saját otthonod belső hálózatán futnak az eszközök, így nem kell félned attól hogy rosszakarók kezébe kerülnek a személyes adataid.

Mit csinálhat a Fibaro Starter kit okos otthon kezdőcsomag használatával?

 • Figyelemmel kísérheti az otthoni tevékenységet, még akkor is, ha távol van
 • Azonnali értesítést kaphat, ha valaki belép az otthonába
 • Riasztásokat fog kapni, olyan események esetén, mint a tűz vagy a víz szivárgása
 • A készülékeket vezeték nélküli vezérelheti
 • Automatizálhatja a készülékeket és futtathatja a beállított ütemezéseket
 • Távvezérelheti az okos csatlakozóba helyezett eszközt, és követheti annak elektromos fogyasztását

Az okos otthon kezdőcsomag kiváló megoldás olyanoknak is, akik szeretnék a rendszer egy kicsit tesztelgetni, illetve kipróbálni funkcionalitásukat különböző szituációkban. Persze olyanoknak is megfelel, akik megelégednek otthonuk biztonságának növelésével néhány érzékelő beszerelésével, és nem szeretnének komplex intelligens rendszereket beszereltetni otthonukba.