Minden ember eszébe az ugrik be elsőnek, amikor okos otthonról van szó, hogy a ház automatikusan vagy 1-2 gombnyomásra végzi el helyettünk a feladatokat. Ezt többféle módon is meglehet oldani egy intelligens házon belül, mint például egy előre programozott, adat-vezérelt  komplex rendszerrel, de akár egy kis tenyérben-elférő eszközzel is kivitelezhető egy része. Ismerje meg a Fibaro keyfob okos távirányítóját, amivel kezébe veheti az irányítást gépei felett.

Mi az a Fibaro Keyfob?

Ez a kulcstartóhoz hasonló intelligens otthon eszköz egy vezeték nélküli, akkumulátoros távirányító, amivel az előzetes beállításaid alapján akár 30 különböző művelet elvégzésére késztetheted otthonodat. 6 jól megkülönböztethető gombbal rendelkezik, melyek 1/2/3 lenyomásra, vagy hosszabb nyomva-tartásra elindítják az általad kért feladatokat.

Így például a keyfob kapu-, garázs-, és ajtónyitóként is funkcionálhat. Egyszerűen leválthatod a nagy kulcscsomódat egy olyan eszközre, ami minden ajtót kinyit számodra (ha az ajtót persze felszereled a megfelelő vezérlővel), de mégis könnyen elfér a zsebedben vagy a táskádban. De nem csak a nyílászárok nyitására, vagy zárására alkalmas ez a készülék, mert valóban csak a fantáziád és az igényeid szabnak határt a beállítható automatizmusoknak.

Fibaro keyfob

Jelenetek automatizálása eddig soha nem látott egyszerűséggel

Ahhoz, hogy alaposabban megvizsgálhassuk a Fibaro keyfob funkcionalitásait, tudunk kell, hogy mi az a “jelenet”, mivel ez központi szerepet játszik az otthonautomatizációban.

Jelenetnek nevezzük azokat az egyszeri cselekvéseket vagy folyamatokat, melyeket az intelligens otthonunk elvégez helyettünk 1-1 feltétel teljesülésekor, vagy 1 gomb lenyomása esetén. Ilyen jelenet lehet például a kávéfőzésének elindítása, amikor kikelünk az ágyból, vagy a redőnyök leengedése este 8 órakor, hogy a gyerekek nyugovóra térhessenek.

Azon kívül, hogy az egyes gombok hosszan, egyszeri, vagy többszöri lenyomásával elindít, vagy leállít bizonyos jeleneteket, a Fibaro keyfob arra is képes, hogy a gombok lenyomásának sorozatához kössön bizonyos akciókat. Mivel 6 gombja van az eszköznek, melyekhez egyesével 4 kombináció párosul, így 24 eseményt kontrollálhat a  készülékkel, de ehhez még hozzáadódik az a 6 szekvencia beállítás, amikor 2-5 gomb kombinációjával indíthat el egy folyamatot. így kapjuk meg az eszköz képességeinek teljes tárházát, azaz 30 lehetséges jelenet automatizálását.

Folyamatos biztonság

Nem kell attól tartania, hogy elhagyja az eszközt és valaki más átveszi otthona felett az uralmat, hiszen a Fibaro keyfob rendelkezik egy PIN-kód alapú zárral is, így véd a jogtalan, vagy a véletlen kattintásoktól. Ezáltal kisgyerekes családapa vagy családanyaként is szabadon az asztalon hagyhatja az eszközt, nem fogja gyermeke véletlenszerű kattintása befolyásolni okos otthona működését.

Fibaro keyfob io-tecMit kell még tudnia az eszközről?

A következő technológiai részletek birtokában még jobban meggyőződhet a Fibaro keyfob hatékonyságáról:

  • Rádió protokoll: Z-Wave (500 sorozatú chip)
  • Rádiófrekvencia: 868,42 MHz
  • Tápegység: CR2450 3.0V akkumulátor (mellékelve)
  • Akkumulátor élettartama: 2 év (alapértelmezett beállítások esetén)
  • Üzemi hőmérséklet: 10 – 40 ° C
  • EU-előírások betartása: R & TTE 1999/5 / EC, RoHS 2011/65 / EU
  • Tartomány: akár 50m (164 ft) szabadban, akár 40 m (131 láb) beltérben (Tereptől és épületszerkezettől függően)
  • Méretek: 70 x 38 x 15 mm

Ha még több termékkel szeretne megismerkedni, amivel intelligenssé, és automatává teheti otthonát látogasson el a webshopunkra, ahol kompatibilitás, és funkció szerint is böngészheti az eszközöket.