Facebook oldalunkon már sokat írtunk erről a témáról, most úgy gondoltuk, hogy összegyűjtjük ezt a sok tudásanyagot egy cikkbe. Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan segít a smart home rendszer az elfoglalt szülőknek, és folyton energikus gyerekeknek, olvass tovább, és ismerkedj meg az intelligens rendszerekben lévő végtelen potenciállal.

Mi is tisztában vagyunk vele, hogy mennyire sok feladat nehezedik a szülők vállára gyermekvállalás után, nem is beszélve arról, ha már több gyereket is vállalnak. Ébresztés,  reggeli készítés, szállítás az oviba vagy az iskolába, irány a munkahely, vagy haza elvégezni a házimunkával. Egész napos pörgés a munkahelyen, majd ismét fel kell venni a gyerekeket, uzsonnáztatni, házi feladatot együtt készíteni, és ezután talán még marad egy kis időnk a játékra és a közös programokra. Majd fürdés, altatás, és kezdődik minden újra elölről.

Ilyen aktív napi rutinban gyorsan kimerülhetnek az energia-tartalékaink, nem jut idő saját magunkra, a párunkra vagy a hobbinkra. Stresszessé válik az életünk, hajlamossá válunk arra, hogy apró dolgokon is felkapjuk a vizet, de tudjuk jól, hogy mindez csak a kialvatlanság és a szakadatlan napi mókuskerék műve. Mégis hogyan tehetnénk ezt a véget nem érő folyamatot könnyebbé? Hogyan csökkenthetnénk a vállunkat nyomó terhek súlyán, hogy végre azzal tölthessük az időnket, amivel valóban szeretnénk? Itt jönnek képbe az okos otthon rendszerek és az otthon-automatizáció.

A smart home rendszerek nem csak a technológia megszállottjainak kedveznek, hanem pontosan azoknak a családoknak, szülőknek is, akik időhiányban szenvednek. Az otthon automatizáció könnyebbé teszi a reggeleket, elvégzi helyettünk a házimunka nagy részét, és segít abban, hogy jobban fókuszálhassunk a belső békénkre, vagy éppen az előttünk álló nagy munkahely megmérettetésre. Heti több órát megtakarít számunkra, amit szüleinkkel, vagy gyermekeinkkel tölthetünk, vagy végre esetleg kimozdulhatunk a házból egy kicsit a barátokkal.

Mégis hogyan segít az okos otthon a mindennapi feladatok egyszerűsítésében?

Nézzünk példaként egy napi folyamatot, amiből kiderül, hogy mennyivel egyszerűbb az élet, az otthon-automatizáció segítségével:

-A redőnyök a megadott időben felhúzódnak, kellemes ébresztő zene indul a hálószobában.

-Egy gombnyomásra aktiválhatod a reggeli jeleneteidet, mint például a padlófűtés magasabb fokozatra kapcsolása, vagy a kávé főzése. Persze akár időponthoz is kötheted ezeket, így még a kisujjadat sem kell megmozdítanod, és gondolkodnod sem kell ezeken a teendőkön, mert az okos rendszered már mindent magától fog megcsinálni.

-Az otthon felébreszti a család többi tagját is.

-Ha nincs elég fény, a mozgásérzékelő segítségével amerre jársz, felgyúlnak a lámpák.

-Majd miután már mindenki az autóban van, egy mozdulatra kinyílik és bezáródik a garázskapu, és a bejárati ajtó is.

-Amíg Te dolgozni vagy az okos porszívó felporszívózik és felmos helyetted, így tiszta padló vár otthon mikorra késő délután hazaérsz.

-A gyerekek házi feladatuk megírása után leülnek a TV elé, de a beállításaidnak megfelelően a TV vagy a számítógép lekapcsol az adott időben, így kontrollálhatod a gyerekek képernyő előtt töltött idejét.

-Ha napközben nem esett az eső, és száraz kerti növényeidnek földje, a smart home rendszer beindítja az öntözőrendszert is helyetted.

-Az előre beállított időpontban lehúzódnak a zsaluziák vagy a redőnyök, így a kisgyerekek tudják, hogy itt az ideje fürdeni és ágyba bújni.

És ez csak pár példa arra, hogy hogyan egyszerűsítheted le a napodat az okos otthon, ezeken a példákon kívül szó szerint határtalan beállítást is létrehozhatsz otthonodban igényeidnek, és családod rutinjának megfelelően.

Vedd fel velünk bátran a kapcsolatot, ha még többet szeretnél tudni erről a témáról. Iratkozz fel hírlevelünkre, ha nem akarsz lemaradni új tartalmainkról, és böngészd webshopunkat, ha kíváncsi vagy milyen okos otthon termékek állnak a rendelkezésedre.